Dykk UJ1711 Otto N Andersen

Category: Dykking
Written by: Tor Inge Leidland
Otto N Andersen

9 oktober 1944 ledet mannskapet i Beaufighter HV291 åtte 404 fly i selskap med ti fra 144 skvadronen og noen 235 Squadron fly fra Banff Wing mot en konvoi på 11 skip nordvest for Egersund. Resultatet var godt, når den tunge røyken hadde lagt seg var resultatet 3 skadde og 2 senkte skip. Blant de som var senket var ubåtjageren UJ1711 Otto N Andersen.

Et dykk på Otto N Andersen var noe jeg hadde hatt lyst til å gjøre lenge. Da den ligger et stykke ut (ca 2nm) fra land er en avhengig av godt vær. Dybden på 48m krever også sine forberedelser, men mandag 15/8-2016 skulle jeg endelig få muligheten sammen med mine danske dykkervenner fra Viborg.

Otto N Andersen var en ombygget tråler på 167ft, den var utstyrt med kanon og synkeminer. Pernille studerer kanonen som nå har ramlet av dekket.

En gassmaske blant synkeminene vitner om tøffe tak før hun gikk til bunns.

Propellen har fått seg en deformasjon i treffet. Jan og Pernille henger over vridde metallplater fra restene av skroget.

 

Ammunisjon til kanonen.

Det ligger store mengder synkeminer blant vrakrestene. En viss forsiktighet skal utvises, de ligger trygt hvis de bare får ligge i ro.