Norgesrekord Havabbor

Category: Sportsfisking
Written by: Tor Inge Leidland
Havabbor

Vi følte at vi hadde noe ugjort i forhold til Flekkis-havabboren, så vi satte snuten sørover. Klokka 5, og fortsatt mørkt, ankom vi plassen vår i Flekkefjord. En del brisling kruser i overflata, men hvor er de som skal jage dem? Vi får noen makreller, men havabbor ser vi ingenting til.

 

havabbor1   havabbor2

Det lysner, og klokka 8.30 gir Leidland melding - en god fisk har overfalt filuren(21 g) som han fisket med. Det viser seg snart at antagelsene er riktig - en havabbor på 2,98 kg  blir landet. Leidland føler seg imidlertid litt snytt - abboren burde ha fightet bedre.

Etter at Davidsen har seilt rundt i en belly og prøvd flua, er det på tide med en kopp kaffe. Men hvorfor ikke ha uti et bunnmeite mens man nyter morgensola? Et paternoster-tackle rigges, og agnes med bukstrimla til en makrell. Han er ikke kommet halveis i koppen før det er run på makrellen - han rekker akkurat tidsnok frem til stanga til å kjenne et sug i andre enden, uten å klare å kroke fisken. Nytt agn, tilbake til kaffen.

havabbor1   havabbor2

Etter en stund, etter å ha dengt sluk ved siden av meite-stanga, er det nytt run. Snøret rusler ut i godt tempo. Tilslag, og noe raskt og sterkt setter seg i motverge. Lokomotivet drar utover, og snella får kjørt seg. Innimellom får han den litt inn, men den kommer seg raskt, og drar utover igjen. Det blir en aldri så liten rusletur langs stranda, og det går gradvis opp for han at dette er den desidert største havabboren han har hatt nærkontakt med. Han begynner å vinne snøret, og virvlene kommer nærmere stranda. Så ser vi fisken for første gang - den er uvirkelig stor, og det begynner å bli veldig spennende - denne må landes. Så ser vi den igjen, og vi kan bekrefte at den ER stor. Den er innen rekkevidde, men Leidland vil knipse bilder....

havabbor5

 Da fotografen har fått sitt, får vi den i håven - og den er  stor. Vekta viser 6,09 og den er 89 cm. Ny norgesrekord med klar margin. 

havabbor6  havabbor7

Kroken sitter langt ute, men har godt tak i beinplatene i munnen. Ingen fare for den skulle slippe.
Da vi la den ved siden av den "lille" havabboren på 2,98, ser vi at denne er av et helt annet kaliber.

havabbor7

Fint vær, bra fisk. To grunner til å være forholdsvis fornøyd med tilværelsen.

havabbor8  havabbor9

Duppmeite har vi testet en del - uten at vi har landet abbor på det. Men en gang må være den første. Leidland kjører en virkelig sprek havabbor denne gangen, og fighten er veldig bra - til tross for at dette er dagens minste - pålydende 2,69 kg. Denne får imidlertid friheten tilbake.

havabbor10

Dette viser vel potensialet for havabbor-fisket vi har her på berget.