To rustne kare jakter sølv

Category: Sportsfisking
Written by: Tor Inge Leidland

Etter et lengre fravær fra fiskestanga, svaberg, frosne fingrer og tær var jeg ikke vanskelig å be da Davidsen ymtet frempå om det ikke hadde vært på sin plass med en sjøørret runde. Alt utstyret ble pakken og dobbeltsjekket kvelden i forveien, turen skulle starte på slaget 07.30, det gjelder å ikke komme forsent til den gyldne blå timen som har gitt oss mange gode minner.

 


Vel fremme i god tid ble utstyret raskt rigget opp under en kopp nykokt kaffi - vi var klar. Den blå timen er ikke den beste til å feste på film, spesielt uten stativet som lå igjen hjemme men "heldigvis" skjedde ikke det helt store den første tiden heller.

Sjøørret 1

 

En liten tass på snaue 400gr lot seg først lure etter 1,5 time så det var ikke snakk om noen pangstart.

Sjøøret 2

Sjøørret 3

Men vi hadde god tro, å det var ikke uten grunn. For kl 10.30, nøyaktig 3 timer etter vi startet smeller det på stangen til Davidsen, Dansk metall har vist sin styrke - kampen var i gang. Tilfeldigvis satte jeg med fotoapparatet i hånden å kunne fyre av noen "skudd" sekunder etter hogget. Som så slik ut....

Sjøøret 4

Bildene sier det meste, jeg hadde panoramutsikt på sirkuset som utspant seg - Davidsen med en relativt feit sjøørret på glatt svaberg... hvor i hel... skal den landes.

Sjøørret 5

Den var ikke spesiel medgjørlig de første sekundene.

Sjøørret 6

Da den nærmet seg land etter flere utras kunne vi ane størrelsen, dette var trolig Øystein`s haspel pers som rullet seg noen meter utpå.
Til slutt ble den kanet opp på land å berget.

Sjøørret 7

2.4 kg blank sjøørret kunne holdes opp, en relativt grei start på året.

Sjøørret 8

En fornøyd fangstmann speider utover jaktmarkene. Det ble med denne store, den lille regner vi ikke med. Begge to var også i kontakt med tvillingbroren som muligens var litt større men den får vi spare til en senere anledning.
Takk for en hyggelig start på året.