Sjøørret Jakt

Category: Sportsfisking
Written by: Tor Inge Leidland

Jakten på sjøørret er et fiske man kan drive fra land året rundt - man må bare tilpasse teknikker, biotoper og tidspunkter etter årstiden. For de som jakter på de virkelig store er kanskje nattlig vårfiske noe

   
Sjøørret jakter mye småsei, og man kan få dem til å hogge på fiskeimitasjoner, f.eks. en stor streamer eller en kystwobbler.
Vekt på fiskene over: 4,7 kg og 2,1 kg

Treffer du på slike skapninger på fiskeplassen din, kan magiske øyeblikk være nært forestående. Dette er mat sjøørreten setter stor pris på, er det børstemarksverming er ikke sjørreten langt unna. Finn frem børstemarkimitasjonen din, den kan være gull verdt på en slik kveld. Fluestanga kan da gi resultater som bildet under viser.

En slik krabat på fluestangen er ingen spøk, det gjelder å holde tunga rett i munnen. Vekt: 5,12 kg

Denne blanke torpedoen er heller ikke å forakte, en skjesluk kan ofte gi resultater som dette. Vekt : ca 1 kg +

Sjøørretfiske betinger ofte et bevegelig fiske. Ta med minsten på ryggen, fisk deg bortover på grom plassene dine. Resultatet kan fort bli slik bildet viser.

Meite i sjøen er nok ikke på langt nær så utbredt som i elva. Men det er i sjøen du har muligheten til å treffe på sjøørreten i sitt rette element. Den er på konstant jakt etter mat, servere du den riktig er den ikke vanskelig å be. De største og blankeste eksemplarene patruljerer muligens på en strand i nærheten av der du bor. Skal du prøve deg, kan en stang rigget med et paternoster tackle gi svært gode resultater. En fiskestrimel av makrell, sei, horngjel etc. er ofte et sikkert kort. Du trenge ikke være verdensmester i lengdekast, for sjøørreten går ofte veldig nær land på sin matjakt. Kast ut ditt tackle, gjerne der bølgene bryter. Så er det bare å vente - resultatene kan ofte bli overaskende gode.

Denne blanke jegeren kunne ikke motstå fristelsen for et paternoster tackle, rigget med makrell og diverse pynt beregnet på piggvar.

Dette er også resultatet av piggvarjakt, en brukbar erstatter.
Kom deg ut på jakt, sesongen varer 365 dager i året..........