4-dagers tur i Nedstrandsfjorden

Category: Sportsfisking
Written by: Tor Inge Leidland

 Endelig var dagen kommet som vi hadde planlagt/snakket om i 2 år. Langesundfestivalen var nedprioriter, vi skulle nemlig supergutse i Nedstrandsfjorden i 4 dager. Drømmene og fantasiene svevde høyt, å vi var ikke fremmed for at både store skater og kjerringer kunne se dagens lys fra en ellers mørk tilværelse. Pajeroen ble lastet til det maksimale, 1,5t båt og henger, stenger i hopetall, agn, alt tenkelig fiskedims + litt til, 1200m dreggtau, mat for to i fire dager ++++ vi var forberedt til tåspissene. Dette skulle bli suksess.

 

 Været var noe grått da vi startet, men Siri hadde lovet opphold og pent hele helga så vi var ved godt mot. Da vi kom til Hundvåg, som var sjøsettingsplassen for båten, var første problem et faktum. Et pent skilt og en solid hengelås beregnet kun for medlemmer var satt opp i rampen. Vi hadde et problem, sant skal sies at vi hadde to andre nødramper, men disse var på Rennesøy og 45 min unna. En kjapp telefon til Rudolf skulle vise seg å løse problemet, han kjente en som var medlem og nøkkel ble kjappt fremskaffet. STOR takk til Rudolf for super service og pakering av henger. Båten ble sjøsatt ,vi var i rute. 19nm var den oppmålte distansen, turen opp gikk problemfritt på en snau time. Vi var klar til å bo på 10 kvm de neste 4 dagene. Etter noen få drift over "den utvalgte" gikk ankeret over bord. Da båten la seg til, viste dybden 375m. Klokken var da 20, endelig var vi i gang. Mens di to første stengene raste ned mot bunnen, avgjord vi på rettferdig stein-saks-papir vis hvem som skulle ha første håkjerringstanga økta. Vi hadde nemelig rigget en tredje stang, med vaier og en feit regnbue som skull friste kjerringa, som vi delte på. Jeg vant starten. Noen timer og noen småbrosmer senere fikk jeg endelig et relativt tungt tilslag på kjerringstanga. Det ble pumpet og sveivet etter alle kunstens regler, opp kom denne.

 

En småpen brosme på 11kg, et av mine mål om tosiffret brosme var i boks.
Etter noen timer søvn våknet Øystein til hard knarrelyd på snella

 


12,5 kilo brosm ble dagens vekkerklokke, forøvrig kl 05.30
For å gjøre en lang historie kort, ble turens høydepunkt fiskene ovenfor.
Brosmer i hopetall kom ombor mellom 6 og 12,5 kilo.
   

noen små langer, svarthå, måke på duppmeitestanga

   

Svampe-Bob og Kåre-korall.

Ikke i h..... om vi skulle klare å få noe annet stort og spennende, vi mener selv, vi lå på en grom plass.

Vi var innom både 400+ og grunna men neeeeida, uansett hva vi gjorde så ble det brosme. Det skal nevnes at vinden var et lite problem, den førte oss nemlig 360 grader rundt, opp til flere ganger i døgnet. Ikke alltid lett når vi har nordavind fra alle kanter å lage godt luktspor da.

Legg merke til ankerlanterneradarreflektorparasollfoten med dasspapir vindrettningsmåler.

Vi fisket dag og natt hele veien, Siri hadde lovet pent vær, jevnt over hadde vi det også.

Øystein figther brosme.

Når lørdagskvelden var på god vei til å bli søndag morgen, besluttet vi at nok var mer enn nok. Vinden hadde løyet totalt for ørtene gang, å vi svirret rundt slakken i dregglina og mega knutevaser etc. oppsto.Vi tok opp dreggen og gikk i land på Sjernarøyene kl 3. Da vi våknet utpå formiddagen hørtes en svak summelyd, lyden kom fra ca 3,8 millioner fluer som hadde funnet duften av gammel makrell og ustelte menn. To katter var også på besøk å lette forvirret rundt etter frokost.

   

Turen var helt super, men desverre sto ikke fangsten helt i stil med forventningene. Tosiffret brosme er selvfølgelig veldig bra, men vi skulle hatt så mye annet i tillegg. Konklusjone blir derfor,
VI KOMMER TILBAKE