Havabbortur til Flekkefjord

Category: Sportsfisking
Written by: Tor Inge Leidland

06:00 Vi ankommer Flekkefjord, Øystein starter straks jobben med å pumpe opp bellyboaten. Roar og meg drøyer det hele noen minutter til i påvente av de magiske blågrå timene.

 

   

Ca kl 06:30 er vi i fiske alle mann, på bildet over til høyre ses Roar med fluestanga og Øystein skimtes ute i bellyen, også med fluestang. Jeg satser alt på haspelen.

   
06:50 Haspelstanga skulle denne dagen vise seg å være overlegen, i alle fall når det var størrelsen som telte. En halvtime etter vi startet fiske får jeg et kraftig hogg, fisken er fast og kampen kunne begynne. Siden utstyret mitt var lett, var det fisken som bestemte de første minuttene, jeg måtte bare pent gi etter, samt sørge for at snøret mellom meg og fisken var stramt. 5 minutter senere begynte fisken og vise tretthetstegn, jeg kunne ta over kommandoen å styre den inn mot land. Et lite problem dukket nå opp, jeg trengte en HÅV. Øystein var "midtfjords" i bellyen og Roar som sunket i jorden, jeg begynte og rope etter Roar i den retningen han hadde forsvunnet. Heldigvis hadde Roar hørt meg og kom løpende til, som den erfarne fiskeren han er, foldet han kjapt ut hoven og gjorde det han skulle. Fisken var landet og jeg var overlykkelig, dette var ny bestenotering.

   
Havabboren veide 3250 gram, og var 71 cm lang.
Sluker

Her er et utvalg av sluk/wobblerne  jeg bruker. For dem som ikke kjenner de igjen, er det fra venstre seatrout spoon, falkfish, toby, terminator, toby rocket og jig`n minnow. Alle mellom 7 og 15 gram.

   
07:40 Fiskelykken slår til hos meg igjen, riktig nok var det bare en 6-7 hg. men stillingen var nå 0-0-2 i mitt favør.


Fisken ble selvfølgelig satt tilbake etter en kjapp foto session.

   
08:40 Øystein og Roar hadde nå fisket i 2 timer med fluestang uten hell, Øystein konverterte nå til haspel han også. Tidevannet var stigende (For å sjekke retningen på tidevannet satte vi en pinne i vannlinjen når vi startet fiske)

   
08:48 Fiskelykken ville for meg ingen ende ta, uheldigvis ble det en stor gråmåke som traff snøret mitt under utkast. Siden måken var i luften dro den kjapt av ut snøre i tillegg til de 50 meterne som allerede var ute når jeg kastet.

   
Heldigvis etter X antall minutter, klarte jeg å få den inn. Kroken hadde ikke satt seg fast, så det var bare å surre den opp, å gi den friheten.

   
10:30 Som en vegg kom møkkaværet, i løpet av 5 minutter ble blikkstille sjø forvandlet til surt regn og kraftig pålandsvind. Fluefisking ble utelukket.

   
11:30 Vi hadde noen timer tidligere også rigget meitestenger. Disse var utstyrt med paternoster tackel og agnet med makrell. Roar som den uerfarne meitefisker han er, var første mann til å få fisk. En trillrund 1.5 kilos abbor kom til syne, og Roar hadde perset. Fra tidligere hadde han en på 750 gr.(fluestang selvfølgelig)


Slik ser en meget velfødd havabbor ut.

   
12:10 I liket med meg fikk også Roar fisk igjen kort tid etter den først, denne gangen sto stangen i en langt mer kraftigere bue. Uheldigvis for Roar låste bremsen på snella seg i det fisken nærmet seg land. For første gang fikk Øystein og meg oppleve en fisker i vadebukse, løpe (noen som har sett/lest om mannen med 7 mils støvlene ? :-) hylende og skrikende med bøyd stang ut i sjøen, med halvmeter høye bølger, hvor lang ville han gå,  hvor mye ville han ofre for denne fisken ??  Heldigvis for Roar klarte han å stopp fisken før vannet stoppet han, Øystein hadde nå funnet frem hoven, og fisken ble overmannet.


En fornøyd fisker med ny personlig rekord, den nye rekorden hans lyder nemlig på 2480 gram.

   
Etter måling og veiing, samt posering ble fisken sluppet ut igjen. Roar har bestemt seg for å ta den igjen, men da over 3 kilo og på flue...

   
12:45 Øystein hadde ikke kjent fisk enda, men helt tomhendt skulle han ikke reise hjem. En pen liten kilos abbor ble landet, og dagen var reddet.


14:30 Som en liten bonus fikk Øystein også en 4 hg. ål